Inspiratie

Kolonisten van Catan voor Smartphone of iPhone
De populariteit van Kolonisten van Catan zal vanaf vandaag waarschijnlijk alleen maar toenemen want vanaf nu kun je ook op je Androidtoestel of iPhone veroveraar, ontdekkingsreiziger en/of handelaar worden om vervolgens te gaan heersen over het eiland Catan!

>>> klik hier voor App voor Android

>>> klik hier voor de App voor iPhone
Bedenker van het spel
Klaus Teuber is een Duitse ontwerper van zogenaamde designer games. Teuber werd geboren in 1952 en wist met zijn eerste spel, Barbarossa, al de benoeming 'Spiel des Jahres' (Spel van het jaar) in Duitsland in de wacht te slepen. Veel van de spellen die hij daarna ontwierp kregen deze prijs of werden hier tenminste voor genomineerd.

In 1999 maakte Klaus van het spellen ontwerpen (dat hij tot dan toe naast zijn werk als orthodontist deed) zijn beroep. De meeste spelers van designer games kwamen in aanraking met deze vorm van bordspelen via het beroemde bordspel van zijn hand namelijk, Die Siedler von Catan. In Nederland is dit spel op de markt gebracht als De Kolonisten van Catan. Hij besloot dat voor dit spel handel de basis moest zijn en niet oorlog, zoals bij de meeste strategiespellen het geval is. Volgens Teuber werd het spel daardoor interessanter voor vrouwen, wat in belangrijke mate het succes ervan bepaalde.

>>> website Klaus Teuber


Hieronder zie je een filmpje van het Nederlands Kampioenschap Kolonisten van Catan.oktober 2009

Nintendo DS
Het Duitse bordspel De Kolonisten van Catan zal in 2010 ook te spelen zijn op de Nintendo DS. De Kolonisten van Catan is al een grote hit op de Xbox 360, maar nu u zal de versie voor de mobiele telefoon, die eerder dit jaar verscheen, overgezet worden naar de Nintendo DS.

>>> lees meer
Megagroot gigantisch spel Kolonisten van Catan, gespeeld op een plein met prachtig mooi weer.

Webwinkelportalen waar Kolonisten van Catan Onderdelen genoemd staat


Gratis overzicht van Webwinkels in Nederland. Meldt gratis uw WebShop aan!

Amfibi Web Search & Directory

catan.startkabel.nl.

catan.startpagina.nl


 

 


Kolonisten van Catan Onderdelen | © 2016